Kurczak Fajitas

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Fajitas z kurczaka. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 328 kalorii, 26g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka papryki, cebuli, marynowanych papryczek jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to La Mansion ' s Chicken Fajitas-Fajitas to danie Tex Mex, które każdy lubi, Tequila Lime Chicken Fajitas i Wielka marynata z kurczaka kontrowersje, oraz Fajitas de Carne (stek Fajitas).
Instrukcje
Podgrzać 2 Łyżki. oliwa z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać paprykę i kolejne 3 składniki. Gotować 8 minut lub aż papryka i cebula są miękkie, często mieszając.
Dodać kurczaka, kolendra, i papryka jalapeo; gotować 2 protokół lub do dokładnie ogrzane.
Ciepłe tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Miksturę z kurczaka przełożyć na półmisek.
Podawać z tortillami i pożądanymi dodatkami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.