Kurczak Enchiladas Verde
Kurczak Enchiladas Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 211 kalorii, 15g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 204 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz kurczaka, chili w proszku, tortille kukurydziane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wiele osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chicken Verde Enchiladas, Kurczak Enchiladas Verde, oraz Kurczak Enchiladas Salsa Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 stopni F. wymieszać zupę, wodę, chiles, oregano i chili w proszku w średniej misce.
Wymieszaj 1 szklankę mieszanki zupy, kurczaka i 1/4 szklanki sera w średniej misce.
Podzielić mieszaninę kurczaka między tortille.
Roll up tortille i miejsce szew stronie w dół w 2-quart płytkie naczynie do pieczenia.
Pozostałą mieszaninę zupy wlać na wypełnione tortille.
Posypać pozostałym serem. Przykryć naczynie do pieczenia.
Piec przez 30 minut lub aż enchiladas są gorące i bulgotanie.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."