Kurczak duszony z szalotką, czosnkiem i octem balsamicznym

Duszony kurczak z szalotką, czosnkiem i octem balsamicznym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 1078 kalorii, 81g białka, oraz 71 g tłuszczu. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, czosnek, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak duszony z szalotką, czosnkiem i octem balsamicznym, Kurczak duszony w winie ryżowym i occie balsamicznym, oraz Rzodkiewka Wiosenna Duszona Z Szalotką I Octem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż ostry, o 8 protokół.
Przenieść z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia i rezerwy tłuszczu boczku na patelni.
Podczas gotowania boczku, kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Brązowy, zaczynając od strony skóry w dół, w 2 partiach w tłuszczu boczku na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się, około 8 minut.
Przenieść kurczaka jako rumiane szczypcami do talerza i wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni.
Dodaj szalotki na patelni i gotować na umiarkowanie małym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż miękki i blady złoty, o 10 protokół.
Zdjąć pokrywkę i gotować szalotki, mieszając, aż głęboki złoty, o 10 minut więcej.
Dodać czosnek i 1 szklanka wody na patelni i gotować, mieszając, 1 minutę.
Powrót kurczaka na patelnię, obracając kawałki do płaszcza, a następnie ułóż je boki skóry i delikatnie dusić, pokryte, aż kurczak jest gotowane przez i czosnek jest delikatny, o 30 protokół.
Przełożyć kurczaka szczypcami do naczynia do serwowania.
Dodać ocet do sosu i gotować, odkryte, tłuczenia czosnku z tyłu łyżki, aż lekko zgęstnieje. SOS doprawiamy solą i pieprzem, polewamy kurczakiem, a następnie posypujemy boczkiem.