Kurczak duszony z pomidorami i oliwkami (Poulet Provencal)

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Duszony kurczak z pomidorami i oliwkami (Poulet Provencal) spróbować. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 568 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka ząbków czosnku, nasion kopru włoskiego, dekoracji: pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone bakłażany i ziemniaki z pomidorami, kaparami i oliwkami, Duszona miecznik z czarnymi oliwkami, pomidorami i majerankiem, oraz Filetes de Pescado a la Veracruzana (filety rybne duszone z pomidorami, kaparami, oliwkami i ziołami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik konwekcyjny do 204° lub zwykły piekarnik do425 z półką w środku.
Wrzucić razem pomidory, cebula, oliwki, plasterki czosnku, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka herbes de Provence, nasiona kopru włoskiego, 1/2 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu w 13 - przez 9-calowy lub inny 3-quart płytkie naczynie do pieczenia. Wciśnij warzywa na boki naczynia, aby zrobić miejsce dla kurczaka.
Wymieszać razem mielony czosnek, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, pozostałą łyżeczkę herbes de Provence i pozostałą łyżkę oliwy z oliwek.
Usunąć nadmiar tłuszczu z kurczaka i osuszyć, a następnie wcierać wewnątrz i na zewnątrz mieszanką przyprawową. Nogi związać sznurkiem, a następnie umieścić kurczaka w naczyniu do pieczenia.
Piecz, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego do najgrubszej części uda (nie dotykać kości) rejestruje 77°, około 1 godziny w piecu konwekcyjnym; 1 do 1 1/4 godziny w zwykłym piekarniku.
Odstawić kurczaka na 10 minut przed wyrzeźbieniem.
Podawać z warzywami i sokami z patelni.