Kurczak duszony z pieczarkami i Chardą

Kurczak duszony z pieczarkami i Chardą
Duszony kurczak z pieczarkami i boczkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.52 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sherry, pieprz, podudzia z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak duszony z ciecierzycą i Chardą Szwajcarską, Piersi z kurczaka faszerowane Chardą, szpinakiem i pieczarkami, oraz Kurczak duszony z pieczarkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki i 1/4 łyżeczki soli w płytkim naczyniu. Dredge kurczaka w mieszaninie mąki. Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać kurczaka do kapiących na patelni; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyjąć kurczaka z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę, Kabaczek i grzyby na patelnię; gotuj przez 5 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać jabłko i czosnek; gotować 1 minutę. Wmieszać sherry; gotować 1 minutę lub do odparowania płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
7
Dodaj chard; gotować 2 minuty lub aż zwiędną, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
8
Dodać pieprz wiśniowy; gotować 30 sekund. Odstawić kurczaka na patelnię; dodać bulion. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić 15 minut lub aż termometr włożony w najgrubszą część uda kurczaka rejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Posypać pokruszonym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
11
Wino Uwaga: giętki czerwony, jak merlot, jest dobrym wyborem dla tego przepisu. Podczas gdy zwykle myślimy o białym winie z kurczakiem, to danie jest dymny boczek i ziemiste grzyby, wraz z duszeniem, dać mu bogate smaki dopasować czerwony. Podstawowy Merlot Blackstone ($12), z miękkimi owocami, średnim ciałem i bardzo miękkimi taninami, nie obezwładni potrawy ani nie zderzy się ze słodkim ciepłem papryki wiśniowej. Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn