Kurczak duszony z jabłkami i szałwią
Duszony kurczak z jabłkami i szałwią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 618 kalorii, 38g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, szałwię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 70 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kurczak duszony z jabłkami, boczkiem i szałwią, Kurczak z jabłkami i szałwią, oraz Kurczak Z Jabłkami I Szałwią.
Instrukcje
Kurczaka osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy kurczak dobrze, począwszy od stron skóry w dół i obracając raz, 10 do 12 minut łącznie.
Przenieść kurczaka na talerz i wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Dodaj masło, brązowy cukier, jabłka, i szalotki do tłuszczu na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka są rumiane, o 5 protokół.
Dodaj bulion, ocet, i szałwia i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minuta. Powrót kurczaka, boki skóry do góry, na patelnię wraz z wszelkich soków zgromadzonych na talerzu. Zmniejszyć ogień i dusić, luźno pokryte folią, aż kurczak jest gotowane przez i sos jest lekko zmniejszona, 20 do 25 minut.