Kurczak Duszony Balsamiczny
Kurczak duszony balsamiczny to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 598 kalorii, 44g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz udka z kurczaka, olej roślinny, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszony Kurczak Balsamiczny, Duszony kurczak balsamiczny, oraz Łatwy Duszony Kurczak Balsamiczny I Ziołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kawałki kurczaka posypać równomiernie pieprzem i solą.
Gotować kurczaka w gorącym oleju roślinnym w dużej patelni lub holenderski piekarnik na średnim ogniu 10 minut lub aż lekko brązowy ze wszystkich stron, obracając kawałki często.
Usuń kurczaka z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Spuścić nadmiar oleju z patelni.
Dodaj posiekany czosnek na patelni, i smażyć na średnim ogniu 2 protokół.
Dodaj koncentrat pomidorowy i 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni.
Dodać 2/3 szklanki octu balsamicznego i 3 łyżki miodu; zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić glazurę do wrzenia.
Dodać kurczaka, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować, odkryte, obracając od czasu do czasu, 45 minut do 1 godziny lub aż kurczak jest gotowy. Łyżka mieszanki glazury balsamicznej na kurczaka, i posypać równomiernie zieloną cebulą.