Kurczak czosnkowy z ziemniakami herbacianymi
Przepis czosnek kurczak z herbed ziemniaki mogą być wykonane w około 2 godziny. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.7 za porcję. To danie główne ma 958 kalorii, 52g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. 15 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka gałązek rozmarynu, musztarda dijon, unwaxed cytryny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 91%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Herbed Czosnek Ziemniaki, Drobne Klopsy I Czosnek Herbed Holenderskie Ziemniaki, oraz Czosnek Herbed Pieczone Czerwone Ziemniaki Skóry.
Instrukcje
Do marynaty ubijamy pierwsze pięć składników, doprawiamy czarnym pieprzem i dużą szczyptą lub dwiema cukrami. Drobno zetrzeć skórkę z połowy cytryny i odstawić, a następnie wycisnąć sok z cytryny z tej połowy do marynaty.
Włożyć kurczaka do niemetalicznego naczynia i łyżką marynaty. Drugą cytrynę pokroić na połowę, dodać trzy połówki do kurczaka i marynować, aż będzie gotowa do gotowania. (Można to zrobić do dwóch godzin wcześniej lub na noc, jeśli ci to bardziej odpowiada.)
Nieco ponad godzinę przed chcesz jeść, Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Odciąć cienki plasterek z wierzchu czosnku (ułatwia to wyciśnięcie go później) i połowę ziemniaków lub pokroić je na duże kawałki, w zależności od ich wielkości.
Odcedzić większość marynaty do puszki do pieczenia i dodać ziemniaki i czosnek, podrzucając, aby upewnić się, że są one pokryte olejem. Pieczemy, nieosłonięte, przez około 20 minut.
Dodaj kurczaka, rozmaryn i cytrynę do puszki, skrobanie w dowolnych kawałkach marynaty. Wrzucić do wymieszania, ułożyć skórkę kurczaka-do góry i dobrze doprawić solą, następnie smażyć przez kolejne 40-45 minut lub aż ziemniaki będą w pełni ugotowane, a kurczak będzie złoty i chrupiący, a czosnek zgnieciony.
Zmiksować skórkę z cytryny i natkę pietruszki, rozsypać kurczaka i podawać od razu z sezonowymi zielonymi warzywami lub sałatką. Najlepszym sposobem na jedzenie czosnku jest zmiażdżyć go ze skóry nożem i rozłożyć na pieczonych ziemniakach i kurczaku.