Kurczak Czosnkowy

Kurczak Czosnkowy
Kurczak czosnkowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,71 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz Manzanilla sherry, rosół z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z pieprzem cytrynowym z czosnkiem-zrób garlicky kurczaka łatwo w piekarniku, Miodowo-czosnkowe pałeczki z kurczaka (barbecue Chicken Drummettes), oraz Pieczona w piecu czosnkowym pierś z kurczaka z kością (AKA Dzielona pierś z kurczaka) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rub kurczaka z papryką, solą i pieprzem i odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 1 godzinę lub najlepiej w lodówce co najmniej 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Na dużej patelni podsmażyć olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać zmiażdżony czosnek i gotować, mieszając, aż zmiękną, ale nie kolorowe, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodać kawałki kurczaka i smażyć, obracając w razie potrzeby, aż złoty z obu stron, 5 do 8 protokół. Chcesz je ładnie kolorowe Na zewnątrz, ale nie gotowane przez. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na papierowe ręczniki, aby na krótko odcedzić, a następnie ułożyć kawałki w naczyniu do pieczenia lub na tyle dużym, aby utrzymać je w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wyjmij zmiażdżony czosnek z oleju i wyrzuć. Przywrócić patelnię na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać mielony czosnek i krótko gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
8
Dodać tymianek, liście laurowe, sherry i bulion, podgrzać do wysokiej temperatury i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
BulionBulion
TymianekTymianek
9
Zdjąć z ognia i zalać kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
10
Piec kurczaka aż gotowane przez, 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć z piekarnika i wyrzucić liście laurowe i tymianek. Jeśli soki na patelni są cienkie, przenieś do małego rondla i gotuj na średnim ogniu, aż zmniejszy się, a następnie wróć do cazuela.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Posypać natką pietruszki i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
1
Można również zakończyć gotowanie na górze kuchenki. Podsmaż mielony czosnek zgodnie z zaleceniami, Wrzuć kurczaka na patelnię, dodaj sherry i bulion, i gotuj na wolnym ogniu, dopóki większość płynu nie odparuje, a kurczak będzie miękki, 15 do 20 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Cały KurczakCały Kurczak
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
2
Wino
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
3
Hiszpański: rosé (Campo De Borja, Nawarra), Tempranillo / blend(Rioja, Katalonia)Nie-Hiszpański: rosé (dolina Rodanu i Prowansja, Francja), Pinot Noir (Oregon, Francja, Nowa Zelandia)
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino RóżaneWino Różane
4
Z Tapas: rewelacyjne małe talerze z Hiszpanii Joyce Goldstein. Copyright © 2009 by Joyce Goldstein; food photography © 2009 by Leigh Beisch. Wydany przez Chronicle Books LLC.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn