Kurczak Cytrynowy
Kurczak cytrynowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 477 kalorii, 39g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.21 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 54 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś niebieloną mąkę, skórkę z cytryny, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Masło Cytrynowy kurczak i kurczak z ziołami cytrynowymi, Lemon Chicken Scallopini with Lemon Garlic Cream Sauce, oraz
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pokrojonego kurczaka posmarować lekko mąką, doprawioną odrobiną soli.
Rozgrzać dużą patelnię lub patelnię nonstick w kształcie woka na dużym ogniu. Kurczaka smażyć na złoty kolor, 3 lub 4 protokół.
Wyjmij kurczaka z patelni i przywróć patelnię do ognia. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj odrobinę octu do garnka i pozwól mu odparować.
Dodać bulion lub bulion do patelni i zeskrobać wszelkie kapiele trzepaczką. Cienki twaróg mieszając w niewielkiej ilości gorącej wody.
Dodaj twaróg do bulionu i ubijaj, aby połączyć.
Dodać kurczaka z powrotem do patelni i gotować na wolnym ogniu przez 1 do 2 minut, aby zagęścić sos i zakończyć gotowanie kawałki kurczaka przez.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać szalotki lub szczypiorek i skórkę, i wrzucić kawałki kurczaka dobrze połączyć skórkę i szalotki lub szczypiorek równomiernie w całym sosie.