Kurczak Cytrynowy
Kurczak cytrynowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś masło, udekoruj: cytrynę, pietruszkę płaską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Masło Cytrynowy kurczak i kurczak z ziołami cytrynowymi, Lemon Chicken Scallopini with Lemon Garlic Cream Sauce, oraz
Instrukcje
Każdą pierś kurczaka pokroić na pół wzdłuż.
Umieść kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/4 cala, za pomocą wałka do ciasta lub płaskiej strony młotka do mięsa.
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Lekko pogłębiać kurczaka w mące, wytrząsając nadmiar.
Roztopić 1 Łyżkę. masło z 1 łyżką. oliwa z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gotować połowę kurczaka na patelni 2 do 3 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor i gotowe.
Przełożyć kurczaka na półmisek i ogrzać. Powtórz procedurę z 1 łyżką. masło i pozostałą oliwę z oliwek i kurczaka.
Dodaj bulion i sok z cytryny na patelni, i gotować 1 do 2 minut lub aż sos jest lekko zagęszczony, mieszając poluzować cząstki z dna patelni.
Dodaj 8 plastrów cytryny.
Wyjmij patelnię z ognia; dodaj pietruszkę i pozostałe 2 łyżki. masło i mieszać, aż masło się rozpuści.
Dekorować, w razie potrzeby.