Kurczak Cytrynowy
Kurczak cytrynowy to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 30g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi kurczaka, skórkę cytrynową, pieprz cytrynowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Masło Cytrynowy kurczak i kurczak z ziołami cytrynowymi, Lemon Chicken Scallopini with Lemon Garlic Cream Sauce, oraz
Instrukcje
Spłaszcz każdą pierś kurczaka o grubości do 1/4 cala między arkuszami folii lub papieru woskowanego.
Posyp obie strony kurczaka pieprzem cytrynowym.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu. Kurczaka, sok z cytryny i skórkę z cytryny gotować w oleju 15 do 20 minut, obracając kurczaka raz i mieszając mieszaninę soku od czasu do czasu, aż sok z kurczaka nie będzie już różowy, gdy centra najgrubsze kawałki są cięte.
Podawać kurczaka posypanego mieszaniną soku, orzechami i plastrami cytryny.