Kurczak Cytrynowo-Ancho I Słodkie Ziemniaki
Lemon-Ancho Chicken & Sweet Potatoes to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka skórki z cytryny, słodkie ziemniaki, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Słodkie ziemniaki z masłem Ancho Chile, Cytrynowe Słodkie Ziemniaki, oraz Ryba cytrynowa ze słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiksuj sok z cytryny, 2 łyżki. miód i paprykę w blenderze na gładką pastę.
Wlać dressing na kurczaka w dużej misce; wrzucić do herbu.
Dodaj połowę kurczaka do holenderskiego piekarnika lub dużej głębokiej patelni; gotować na dużym ogniu 2 min.
Zdjąć z patelni. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Dodać cebulę na patelnię; gotować 5 min., mieszając od czasu do czasu. Powrót kurczaka na patelnię.
Dodać ziemniaki i mieszankę pieprzu; dobrze wymieszać. Kryć się.
Gotować na średnim i małym ogniu 45 min. lub do czasu, aż kurczak jest gotowy (165F) i ziemniaki są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać śmietanę, skórkę cytrynową i pozostały miód.
Podawać na łyżce kurczaka; top z kolendry.