Kurczak Cytrusowo-Imbirowy
Cytrusowo-imbirowy kurczak może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 31g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,69 zł za porcję. Ten przepis od Betty Crocker ma 10 fanów. Mieszanka masła, pomarańczy, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać gingerroot można śledzić to danie główne z Gingerbread Cookie Bites (przepis bezglutenowy*) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Cytrusowo-Imbirowy, Crock Pot Cytrusowy Imbir Kurczak, oraz Kurczak zapiekany z cytrusami i imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sok pomarańczowy, sok z limonki, miód, piernik i 1 łyżeczkę tymianku w średniej misce.
Spray 10-calowa patelnia nonstick z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu.
Posypać solą i pieprzem zmiksować na kurczaku. Kurczak gotować na patelni 3 do 4 protokół, obracając raz, aż brązowy. Wymieszać z sokiem pomarańczowym.
Ogrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego. Przykryć i gotować 8 do 10 minut lub aż kurczak nie jest już różowy, gdy centra najgrubsze kawałki są cięte.
Podgrzać sos w patelni do wrzenia.
Dodać masło. Gotować, ciągle mieszając, aż masło się rozpuści i sos lekko zgęstnieje.
Podawać sos na kurczaka i plasterki pomarańczy.
Posypać dodatkowym tymiankiem.