Kurczak Cytrusowo-Imbirowy
Kurczak cytrusowo-imbirowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 253 kalorie, 31g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, połówki piersi kurczaka, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crock Pot Cytrusowy Imbir Kurczak, Kurczak zapiekany z cytrusami i imbirem, oraz Kurczak Smażony W Piecu Orzechowym Z Sosem Cytrusowo-Imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sok pomarańczowy, sok z limonki, miód, piernik i 1 łyżeczkę tymianku w średniej misce.
Spray 10-calowa patelnia nonstick z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu.
Posypać solą i pieprzem zmiksować na kurczaku. Kurczak gotować na patelni 3 do 4 protokół, obracając raz, aż brązowy. Wymieszać z sokiem pomarańczowym.
Ogrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego. Przykryć i gotować 8 do 10 minut lub aż kurczak nie jest już różowy, gdy centra najgrubsze kawałki są cięte.
Podgrzać sos w patelni do wrzenia.
Dodać masło. Gotować, ciągle mieszając, aż masło się rozpuści i sos lekko zgęstnieje.
Podawać sos na kurczaka i plasterki pomarańczy.
Posypać dodatkowym tymiankiem.