Kurczak Curry
Kurczak Curry to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 24g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, cebulę, udka z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć banany można śledzić to danie główne z Banany Foster Shortcake jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to kurczak Andhra curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ), [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant), oraz indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt.
Instrukcje
Rozgrzać olej w garnku na średnim-wysokim.
Dodać cebulę; gotować 7 protokół.
Dodać curry i imbir; gotować 1 minutę.
Dodaj kolejne 5 składników (przez kolendrę). Częściowo przykryć; dusić na średnim-niskim przez 30 minut.
Ubić skrobię kukurydzianą i wodę; wymieszać do garnka. Gotować na wysokości 1 minutę.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.