Kurczak Chili z białą fasolą i Chipotle

Kurczak Chili z białą fasolą i Chipotle to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 42g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz znakomitą fasolę Północną, mielony kminek, chipotle chiles w sosie adobo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chipotle Biały kurczak Chili z kukurydzą i białą fasolą {bezglutenowy}, Kurczak Zielony Chili z białą fasolą, oraz Bezglutenowe Chicken Chili Przepis z białą fasolą, słodkie ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć do miękkości.
Dodaj kminek, fasolę i bulion na patelnię.
Usuń nasiona z 1 chile; posiekaj chile.
Dodaj chile i 2 łyżeczki sosu adobo do mieszanki fasoli; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; dusić 15 minut. Wymieszać 1 mieszankę fasoli szklanki w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Powrót puree na patelnię; dodać kurczaka. Gotować 5 minut lub do dokładnie ogrzanego; wymieszać kolendry.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Masia de La Luz Cava Brut. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Masia de la Luz Cava Brut]()
Masia de la Luz Cava Brut
Żywa i intensywna Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Doskonały jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.