Kurczak-Chile Tostadas
Przepis Chicken-Chile Tostadas może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 45 minut. Jedna porcja zawiera 384 kalorie, 34g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,91 zł za porcję. Jeśli masz butelkowaną salsę, ser cheddar, mielony pieprz chipotle chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako przystawka przyjazna dla budżetu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tostadas Z Tuńczyka Z Majonezem Chile, Pomidor i zielony Chile Tostadas, oraz Chile przyprawione słodkie ziemniaki i czarna fasola Tostadas.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 2 minuty lub aż cebula zacznie mięknąć.
Dodaj kminek, chipotle i cynamon; gotować 30 sekund, stale mieszając.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół lub aż kurczak jest gotowy, mieszając do kruszonki.
Dodaj salsę, wodę i sól; gotować 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje. Wymieszaj kolendrę i sok z limonki; usuń z ognia.
Podczas gotowania kurczaka, miejsce tortille bezpośrednio na stojaku piekarnika; piec w 400 przez 5 minut lub aż lekko chrupiące.
Umieść 1 tortillę na każdym z 4 talerzy; wierzch każdej tortilli z 1/4 szklanki sałaty, 3/4 szklanki mieszanki kurczaka, 1/4 szklanki sera i 1 łyżka kwaśnej śmietany.