Kurczak Cajun
Kurczak Cajun może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, czosnek w proszku, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rajun Cajun BBQ Sauce-wewnątrz wielu centrów handlowych są Rajun Cajun restauracje, służą do Cajun inspirowane BBQ, pokażemy, jak zrobić, że sos, Kurczak Cajun, oraz Dip Z Kurczaka Cajun.
Instrukcje
Przygotuj mieszankę ryżu hiszpańskiego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Trzymaj ciepło.
W międzyczasie połączyć mąkę, przyprawa do drobiu, czosnek w proszku, papryka, czarny pieprz i pieprz cayenne w dużej misce. Wrzucić kawałki kurczaka w przyprawionej mąki do herbu.
Podgrzać margarynę na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, i gotować, aż lekko rumiane i prawie gotowane przez. Orzechy wymieszać z kurczakiem; gotować i mieszać, aż kurczak zostanie ugotowany i nie będzie już różowy w środku.
Kurczaka podawać na wierzchu przygotowanego hiszpańskiego ryżu.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Joyce Vineyards Albarino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Joyce Vineyards Albarino]()
Joyce Vineyards Albarino
Energiczny i stalowy Hiszpański styl Albariño jest wyraźnie świeży z podwyższonymi aromatami i pikantną kwasowością. Chrupiące i orzeźwiające z cierpkim zielonym jabłkiem, białą brzoskwinią i pikantnymi owocami cytrusowymi, a także mokrymi sosami, pestką moreli i przepyszną solą fizjologiczną, co sprawia, że jest to świetny letni popijacz.