Kurczak Cacciatore z kremowymi puree ziemniaczanym

Kurczak Cacciatore z kremowymi puree ziemniaczanym jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 32G białka, oraz 25 g tłuszczu. Na $2.59 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ziemniaki, grzyby, philadelphia chive & cebula 1/3 mniej tłuszczu niż serek śmietankowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Cacciatore z kremowymi puree ziemniaczanym, Kremowy parmezan Kurczak z pieczarkami na puree ziemniaczanym, oraz Kremowy kurczak ranczo z pieczonym czosnkiem puree ziemniaczanym.
Instrukcje
Ziemniaki i kalafior ugotować we wrzącej wodzie w dużym rondlu 20 min. albo do przetargu.
Tymczasem, gotować kurczaka w dużej patelni nonstick spryskane sprayem do gotowania na średnim ogniu 3 do 4 min. z każdej strony lub aż do złotego brązu.
Przenieś na talerz; przykryj, aby się ogrzać.
Dodaj dressing, grzyby i papryka na patelni; gotować i mieszać 6 min.
Dodać pomidory; dusić 8 min. Powrót kurczaka na patelnię; SOS łyżka nad kurczakiem. Dusić 3 min. lub dopóki kurczak nie zostanie ukończony (165F).
Odcedzić mieszaninę ziemniaków; powrócić do patelni.
Dodać serek śmietankowy o obniżonej zawartości tłuszczu; masować, aż mieszanina ziemniaków będzie puszysta.
Podawać z kurczakiem, warzywami i bazylią.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.