Kurczak Cacciatore
Kurczak Cacciatore wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Na $5.19 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 950 kalorii, 62g białka, oraz 60 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Mieszanka wiązki tymianku, fasolka smażona verts, cremini grzyby i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak Cacciatore, Kurczak Cacciatore, oraz Kurczak Cacciatore dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Duży, szeroki garnek zalać oliwą z oliwek i umieścić na dużym ogniu. Kurczaka doprawić solą. Do smaku i brązowy w gorącym oleju, pracując partiami, w razie potrzeby. Gdy cały kurczak będzie brązowy, wyjmij go na talerz i wyrzuć większość nadmiaru tłuszczu.
W razie potrzeby pokryć dno patelni, dodać łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i pokruszony czerwony pieprz, doprawić solą, do smaku, i potu na małym ogniu przez 8 do 10 minut.
Dodać czosnek i potu przez 1 do 2 minut.
Dodać paprykę i gotować, aż będą miękkie, o 2 do 3 protokół.
Dodać grzyby, doprawić solą, do smaku i gotować, aż będą miękkie.
Dodać białe wino i zmniejszyć o połowę.
Odstawić kurczaka na patelnię i dodać pomidory; smak przypraw.
Dodać wiązkę tymianku i liście laurowe. Doprowadzić płyn do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do gotować. Częściowo przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 20 do 30 minut. Sprawdzaj poziom sosu okresowo podczas procesu gotowania i uzupełniaj go wodą w razie potrzeby; poziom płynu powinien być równy z kurczakiem.
Wyjmij kurczaka z garnka i ułóż go na ładnym półmisku. Posmakuj sosu do przyprawiania i dostosuj w razie potrzeby. Przesmaruj powierzchnię sosu, jeśli jest nadmiernie tłusty. Łyżka sosu na kurczaka i podawać. Smakuje jak kurczak!
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon