Kurczak burmański Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)

Kurczak burmański Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)
Birmański Kurczak Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)może być dobrym przepisem, aby rozwinąć główne pole przepisu Dania. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 348 kalorii, 35g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną gałkę muszkatołową, olej canolan, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żółta Curry soczewica i Halloumi, Panthay Khauk-swe (birmański?Kurczak? i curry z makaronem), oraz Birmańska Wołowina Curry.

Instrukcje

1
Umieścić soczewicę w dużym rondlu; przykryć wodą do 2 cali nad soczewicą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić i odstawić.
3
Połącz kminek i kolejne 5 składników (przez goździki) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
4
Dodać kurczaka; uszczelnić i wstrząsnąć do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
5
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodaj mieszaninę; smażyć 4 minuty. Wymieszać w bulionie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj soczewicę i liście laurowe; przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Odkryć i dusić 10 minut. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Bergh Gruner Veltliner z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Bergh Gruner Veltliner
Bergh Gruner Veltliner
Jasnożółty z połyskującymi zielonymi refleksami, delikatne ziołowe nuty w nosie, zielone jabłko i miodowy melon z nutą cytrusów, świeże i zachęcające na podniebieniu. Soczyste jak chrupiące owoce ziarnkowe, żywa struktura kwasowości, zabawny pieprz z napędem. Pikantny i mineralny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn