Kurczak burmański Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)
Birmański Kurczak Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)może być dobrym przepisem, aby rozwinąć główne pole przepisu Dania. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 348 kalorii, 35g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną gałkę muszkatołową, olej canolan, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żółta Curry soczewica i Halloumi, Panthay Khauk-swe (birmański?Kurczak? i curry z makaronem), oraz Birmańska Wołowina Curry.
Instrukcje
1
Umieścić soczewicę w dużym rondlu; przykryć wodą do 2 cali nad soczewicą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Odcedzić i odstawić.
3
Połącz kminek i kolejne 5 składników (przez goździki) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
4
Dodać kurczaka; uszczelnić i wstrząsnąć do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Gruby Czerwony Cukier
5
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
6
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Bergh Gruner Veltliner z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Bergh Gruner Veltliner
Jasnożółty z połyskującymi zielonymi refleksami, delikatne ziołowe nuty w nosie, zielone jabłko i miodowy melon z nutą cytrusów, świeże i zachęcające na podniebieniu. Soczyste jak chrupiące owoce ziarnkowe, żywa struktura kwasowości, zabawny pieprz z napędem. Pikantny i mineralny.