Kurczak burmański Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)

Kurczak burmański Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)
Birmański Kurczak Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)może być dobrym przepisem, aby rozwinąć główne pole przepisu Dania. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 348 kalorii, 35g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną gałkę muszkatołową, olej canolan, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żółta Curry soczewica i Halloumi, Panthay Khauk-swe (birmański?Kurczak? i curry z makaronem), oraz Birmańska Wołowina Curry.

Instrukcje

1
Umieścić soczewicę w dużym rondlu; przykryć wodą do 2 cali nad soczewicą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Odcedzić i odstawić.
3
Połącz kminek i kolejne 5 składników (przez goździki) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
4
Dodać kurczaka; uszczelnić i wstrząsnąć do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
5
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
6
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Dodaj mieszaninę; smażyć 4 minuty. Wymieszać w bulionie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodaj soczewicę i liście laurowe; przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Odkryć i dusić 10 minut. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Bergh Gruner Veltliner z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Bergh Gruner Veltliner
Bergh Gruner Veltliner
Jasnożółty z połyskującymi zielonymi refleksami, delikatne ziołowe nuty w nosie, zielone jabłko i miodowy melon z nutą cytrusów, świeże i zachęcające na podniebieniu. Soczyste jak chrupiące owoce ziarnkowe, żywa struktura kwasowości, zabawny pieprz z napędem. Pikantny i mineralny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn