Kurczak Bucatini alla Boscaiola
Kurka Bucatini alla Boscaiola może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rozmarynu, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, przecier pomidorowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bucatini z sosem Skate: Bucatini alla Razza, Kurczak alla Boscaiola, oraz Kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i czosnek umieścić na dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu. Gotować czosnek, mieszając od czasu do czasu, przez 3 do 4 protokół, lub aż pachnące, ale nie rumiane.
Dodać grzyby i rozmaryn. Podgrzej ciepło do średniej wysokości i gotuj grzyby bez obracania przez około 2 minuty, lub do momentu, gdy będą rumiane na spodzie. Wrzucić, a następnie gotować je przez kolejne 2 minut lub tak przed rzuceniem je ponownie. Nadal gotować grzyby w ten sposób przez około 15 minut, aż będą złote.Wymieszać przecier pomidorowy i zmniejszyć ogień do średnio-niskich.
Dodać sól, doprawić szczyptą pieprzu i wymieszać z natką pietruszki. Wyłączyć ogień i przykryć patelnię, aby sos był ciepły.
Dodaj makaron do wrzącej wody, wymieszaj, aby oddzielić makaron i gotuj zgodnie z instrukcjami producenta, aż al dente.
Odcedzić makaron w durszlaku ustawionym w zlewie, rezerwując około 1 szklanki wody do gotowania.
Przełożyć makaron na patelnię i delikatnie wrzucić makaron i sos, aby dokładnie połączyć, dodając plusk lub dwa wody do gotowania, jeśli to konieczne, aby poluzować SOS.
Makaron przekładamy do rozgrzanych płytkich miseczek i posypujemy serem.