Kurczak Biryani
Chicken Biryani to bezglutenowe danie główne. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 588 kalorii. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mielony pieprz, mieloną kurkumę, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony kardamon, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Kardamonem jako deser. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to andhra chicken biryani-szybkie biryani przy użyciu jogurtu, qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz hyderabadi chicken biryani, jak zrobić kurczaka biryani.
Instrukcje
Na dużej patelni, w 2 łyżki oleju roślinnego (lub ghee) smażyć ziemniaki, aż brązowy, odcedzić i rezerwy ziemniaki.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju na patelni i smażyć cebulę, czosnek i imbir, aż cebula będzie miękka i złota.
Dodaj chili, pieprz, kurkumę, kminek, sól i pomidory. Smażyć, ciągle mieszając przez 5 minut.
Dodaj jogurt, miętę, kardamon i laskę cynamonu. Przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory są gotowane na miąższ. Może być konieczne dodanie trochę gorącej wody, jeśli mieszanina stanie się zbyt sucha i zacznie przyklejać się do patelni.
Gdy mieszanina jest gęsta i gładka, dodaj kawałki kurczaka i dobrze wymieszaj, aby pokryć je mieszanką przypraw. Przykryć i gotować na bardzo małym ogniu, aż kurczak będzie miękki, około 35 do 45 protokół. Nie powinno być tylko trochę bardzo gęsty sos w lewo, gdy kurczak jest gotowy do gotowania. W razie potrzeby gotować odkryte przez kilka minut, aby zmniejszyć SOS.
Ryż dobrze umyć i osuszyć w durszlaku przez co najmniej 30 minut.
Na dużej patelni, rozgrzać olej roślinny (lub ghee) i smażyć cebulę, aż będą złote.
Dodaj szafran, kardamon, goździki, laskę cynamonu, imbir i ryż. Mieszaj nieprzerwanie, aż ryż zostanie pokryty przyprawami.
W średniej wielkości garnku podgrzać bulion z kurczaka i posolić. Gdy mieszanina jest gorąca, wlej ją na ryż i dobrze wymieszaj.
Dodać mieszaninę kurczaka i ziemniaki; delikatnie wymieszać je z ryżem. Doprowadzić do wrzenia. Rondel szczelnie przykryć, podgrzać do bardzo niskiej temperatury i parować przez 20 minut. Nie podnosić pokrywy ani nie mieszać podczas gotowania. Łyżka biryani na ciepłe danie.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nigl Freiheit Gruner Veltliner z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Nigl Freiheit Gruner Veltliner]()
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.