Kurczak Biały

Kurczak Biały
Biały kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści kolendry, szalotki, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chipotle Biały kurczak Chili z kukurydzą i białą fasolą {bezglutenowy}, Cornell Chicken (Grillowany Kurczak Z Białym Sosem Barbecue), oraz Kurczak Biały dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłucz kurczaka wewnątrz i na zewnątrz, a następnie zginaj nogi, aby schować stopy (jeśli nadal są przymocowane)wewnątrz jamy. Stuff jama z szalotki, szynki i imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
2
Doprowadzić wodę z solą do wrzenia w głębokim 7-do 8-quart stockpot lub garnek do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać kurczaka, od strony piersi w dół (kurczak może nie być całkowicie pokryte płynem), a następnie zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 30 minut. Obróć kurczaka i odstawić, przykryty, 15 minut więcej (kurczak będzie gotowane przez).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Podczas gdy kurczak stoi, napełnij dużą miskę trzy czwarte pełną lodem i zimną wodą. Ostrożnie wyjmij kurczaka z garnka dużą łyżką i zanurz w lodowatej wodzie, aby przestać gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Odstawić, delikatnie obracając się raz (należy uważać, aby nie rozerwać skóry), aż ostygnie, w sumie około 10 minut. Ostrożnie przenieś do deski do krojenia i odrzuć szalotki, szynkę i imbir z jamy. Pat dry. Natrzyj skórę olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1
Wymieszać razem szalotki i sos sojowy w małej żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Wlać olej po stronie woka, a następnie przechylić wok, aby zawirować olej, pokrywając boki. Kiedy olej zaczyna palić, ostrożnie dodaj imbir (olej rozpryskuje się) i smaż przez 30 sekund. Natychmiast wyjąć z ognia i wlać mieszaninę szalotki, mieszając do połączenia (szalotki więdną).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Aby pokroić i podać kurczaka na talerzu (w stylu chińskiej restauracji), odciąć głowę i szyję (jeśli są dołączone) tasakiem i umieścić na jednym końcu dużego talerza. (Te części, wraz z plecami i stopami, nie zawsze są zjadane.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
5
Odetnij stopy.
6
Odciąć podudzia i uda, a następnie przeciąć poprzecznie przez kostkę na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
7
Na drugim końcu talerza umieścić mięso nóg i nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
8
Odetnij skrzydła, oddzielając je na stawach i połóż na bokach talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
9
Przeciąć żebra, oddzielając pierś od pleców, a następnie przeciąć kręgosłup w poprzek na 3 kawałki i umieścić je na środku talerza. (Uderzenie tasaka gumowym młotkiem sprawia, że cięcia są czyste.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
10
Pokrój pierś poprzecznie przez kość na 1-calowe kawałki i ułóż na plecach. Alternatywnie, kurczaka pokroić zgodnie z procedurą i Kopiec kawałki w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Skropić 2 łyżki sosu do zanurzania kurczaka i posypać liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z pozostałym sosem do zanurzania na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1
* Kurczak można ugotować i natrzeć olejem sezamowym (ale nie pokroić) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. * Kurczaka można pokroić i ułożyć na półmisku 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Tuż przed podaniem skropić sosem do maczania.* Sos do zanurzania można przygotować 4 godziny wcześniej i przechowywać, przykryty, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn