Kurczak balsamiczny i świeża Mozzarella

Kurczak balsamiczny i świeża Mozzarella
Kurczak balsamiczny i świeża Mozzarella mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 621 kalorii, 44g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 2223 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Mieszanka octu balsamicznego, soli i pieprzu, ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Makaron balsamiczny z pomidorami, bazylią i świeżą mozzarellą, Sałatka z szynki wiejskiej ze świeżym Mozzarellanem i melasą balsamiczną Vinaigrette, oraz Balsamiczny makaron ze świeżymi pomidorami, rukolą i mozzarellą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu lub dużej plastikowej torebce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Zalać opatrunek, przykryć lub zamknąć i marynować w lodówce przez 12 do 24 godzin.
3
Płaszcz dużą patelnię z gotowania sprayu lub oleju, i ustawić na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyjąć kurczaka z marynaty i wyrzucić marynatę. Smażyć połówki piersi kurczaka na małym ogniu przez około 30 minut lub do momentu, aż soki będą jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi KurczakaPołówki Piersi Kurczaka
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Ułóż kurczaka na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Umieść obfity kawałek świeżej mozzarelli na każdym kawałku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarellaświeża Mozzarella
7
Na wierzch sera ułożyć liść bazylii i przykryć plasterkiem pomidora. Ocet balsamiczny zalać półmiskiem, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
8
Serwuj!
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn