Kurczak Balsamiczny
Kurczak balsamiczny to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 184 kalorie, 25g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka markowego oleju, octu balsamicznego, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kremowy kurczak balsamiczny i ziołowy (+gratisy od Tyson Fresh Chicken), Kurczak Balsamiczny, oraz Kurczak Balsamiczny.
Instrukcje
Ustawić kurczaka w płytkiej misce.
Dodać ocet, bulion z kurczaka, cukier, czosnek i przyprawy. Pozostawić kurczaka do marynowania 10 minut z każdej strony.
Wyjąć kurczaka i odstawić marynatę.
Marynatę umieścić w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu.
Krótko podgrzej olej marki Enova™ na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać marynowane piersi z kurczaka. Gotować każdą pierś kurczaka 4 protokół z każdej strony (lub aż rumiane).
Dodaj marynatę na patelni i kontynuować gotowanie przez dodatkowe 3-4 minut, obracając piersi z kurczaka, dopóki nie są gotowane przez.