Kurczak azjatycki w sosie orzechowym

Kurczak azjatycki w sosie orzechowym
Azjatycki Kurczak z sosem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 53g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 1323 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, ocet ryżowy, scallion, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak w azjatyckim sosie orzechowym, Azjatycka Pizza z kurczaka w sosie orzechowym, oraz Azjatycki kurczak i warzywa z pikantnym sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz wszystkie składniki w robocie kuchennym i wymieszać, aż dobrze wymieszane. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1
Wymieszać wszystkie składniki, z wyjątkiem ananasa, razem w misce, a następnie dodać plastry ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić na minimum 30 minut. Można to również zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
3
Rozgrzej grill do średniej i grilluj z każdej strony ananasa, aż będą miały głębokie brązowe ślady grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Wyjąć i pokroić na żądane kawałki wielkości kęsa. Odstawić.
1
Rozgrzej grill i piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wymieszaj drożdże, wodę i cukier razem w małej misce, aż drożdże rozpuszczą się na gładki, beżowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odstawić na 5 minut.
4
Za pomocą miksera stojącego dodać mąki, sól, mąkę kukurydzianą, nasiona sezamu i skórkę pomarańczową i wymieszać z hakiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
5
Dodać wodę i wymieszać przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Dodać olej sezamowy, imbir i czosnek. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj krople wody, aż stanie się wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Umieścić ciasto w naoliwionej misce, przykryć folią i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Gdy ciasto będzie gotowe do rozwałkowania, pokroić na 2 kawałki i rozwałkować każdy kawałek na żądaną grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
To da ci 2 Indywidualne pizze lub możesz wybrać jedną.
10
Ciasto wyłożyć na rozgrzany kamień do pizzy, jeśli używa się piekarnika lub siatki do grillowania, jeśli używa się grilla. W zależności od grubości skorupy, w przypadku cienkiej pizzy zajmie to około 10 minut, a w przypadku grubszej pizzy od 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Rozgrzej grill do średniego poziomu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Pokrój każdą pierś z kurczaka na pół, aby uzyskać cieńsze kotlety. Doprawić olejem, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Grillować przez około 2 do 3 minut z każdej strony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Wyjąć z grilla na deskę do krojenia i pokroić na kawałki wielkości kęsa, długie paski lub kawałki. Przykryć luźno folią. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Ułóż grillowanego kurczaka, grillowanego ananasa, czerwoną paprykę, awokado, kolendrę na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak Z GrillaKurczak Z Grilla
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Skropić sosem orzechowym, pokroić w plasterki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy

Składniki

1awokado, pokrojone na kawałki wielkości kęsaawokado, pokrojone na kawałki wielkości kęsa12 łyżeczki czosnku w proszkuprażone nasiona sezamu, w tym czarne nasionaprażone nasiona sezamu, w tym czarne nasiona12 łyżeczki czosnku w proszkupapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Odsączona fasolka szparagowa lub 1C zamrożonaOdsączona fasolka szparagowa lub 1C zamrożona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1zostawićKolendraKolendra23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calafilety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekremowe masło orzechowekremowe masło orzechowe1pakietSzczypta soli do zagotowania wodySzczypta soli do zagotowania wody12 łyżeczki czosnku w proszkusos rybnysos rybny3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1Batoniki toffi Heathpressed fresh gingerpressed fresh ginger2Batoniki toffi Heathpressed fresh gingerpressed fresh ginger1Batoniki toffi Heathtłoczony świeży czosnektłoczony świeży czosnek2goździki1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekany imbirposiekany imbir591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami12 łyżeczki czosnku w proszkuhot sauce (recommended: Salsita Habanero Chiles)hot sauce (recommended: Salsita Habanero Chiles)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1limonka świeżo wyciskanalimonka świeżo wyciskana10largesliście mięty, posiekaneliście mięty, posiekane12 łyżeczki czosnku w proszkubiały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)biały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)1pineapple, peeled, cored and cut into round slicespineapple, peeled, cored and cut into round slices1papryka czerwona, posiekana i pokrojona w cienkie paskipapryka czerwona, posiekana i pokrojona w cienkie paski1szczyptaSzczypta płatków czerwonej paprykiSzczypta płatków czerwonej papryki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet z białego ryżuocet z białego ryżu1szczyptaPinch Hawaiian red saltPinch Hawaiian red salt4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1scallionscallion33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu12 łyżeczki czosnku w proszkuprażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala12 łyżeczki czosnku w proszku1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.niesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła wodaciepła woda591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka pszenna pełnoziarnistamąka pszenna pełnoziarnista

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. De Morgenzon Reserve Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn