Kurczak Azjatycki na parze Jamie Oliver"paczki"

Kurczak Azjatycki na parze Jamie Oliver
Kurczak Azjatycki na parze Jamie Oliver" paczki " to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.49 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka oleju sezamowego, sos rybny, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stir-fry Jamiego Olivera, Ciasto rybne Jamie Oliver, oraz Jamie Oliver jako Clementine Curd dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Usunąć i wyrzucić twarde zewnętrzne liście kapusty, następnie odciąć koniec korzenia i oddzielić liście. Zanurz je we wrzącej osolonej wodzie, aby blanszować przez 2 minuty, a następnie wyjmij do miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Odcedzić i odstawić.
4
Wylej wszystkie, ale kilka centymetrów wody na dno garnka i umieść w garnku parowiec (lub umieść bambusowy parowiec na górze garnka).
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Tymczasem, w maszynce, puls czosnek, imbir, szalotki, kolendra, czerwony chilis, sos rybny, i 1/4 łyżeczka soli, aż wszystko jest mielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Dodaj kurczaka, kasztany wodne, skórkę z limonki i sok, i olej sezamowy. Proces aż do całkowitego puree; wynikiem będzie rodzaj pasty mięsnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
7
Ułóż liście kapusty na desce do krojenia i umieść niewielką ilość (2-3 łyżki) mieszanki kurczaka na korzeniowym końcu liścia kapusty. Złóż liść raz, aby zamknąć kurczaka, złóż obie strony, a następnie zwiń go ponownie, aby Strona szwu była w dół. Powtórz z pozostałymi liśćmi kapusty i kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Doprowadzić wodę na dnie garnka na parze do wrzenia, a następnie umieścić strony szwu paczek w dół do kosza. Przykryć i gotować na parze, aż kurczak jest gotowane przez, 6-8 minut, w zależności od ich wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Podawać z sosem do zanurzania i tosty sezamu rozrzucone na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn