Kurczak alla Diavola
Kurczak alla Diavola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 1713 kalorii, 127g białka, oraz 130 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.14 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz aleppo, ocet winny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak z masłem solonym Alla Diavola z cytrynowym koprem włoskim, Małże alla Diavola, oraz Polletto Alla Diavola Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym słoiczku połącz biały ocet winny z suszonym oregano. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej na 2 dni. Przecedzić ocet z oregano w małej misce i wymieszać z oliwą z oliwek.
Za pomocą nożyc kuchennych Usuń końcówki skrzydeł i kości grzbietowe z kurcząt. Ustaw kurczaki na dużej blasze do pieczenia w obręczy, skóra do góry i mocno naciśnij na kości piersiowe, aby spłaszczyć je tak, że nogi twarzą do piersi. Każdą pierś, podudzie, udo i skrzydło w połowie drogi do kości w dwóch miejscach na Część.
Skropić wszystkie oprócz 2 łyżki mieszaniny octu i oleju po obu stronach kurcząt i wcierać mieszaninę do mięsa. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
W małej misce połącz suszoną szałwię z koszerną solą, piment D ' Espelette, suszonym rozmarynem i mielonym czarnym pieprzem. Potrzyj przyprawę na kurczaki.
Zaprawione kurczaki pozostawić w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Piecz kurczaki w górnej trzeciej części piekarnika, Skórka do góry, fastrygując oba kurczaki pozostałą mieszaniną octu i oleju w połowie drogi, aż kurczak jest po prostu ugotowany, i natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 165, o 45 protokół.
Do małego rondla wlać soki z patelni. Dusić kurczaki o 4 cali od ciepła, obracając patelnię, aż rumiane i chrupiące, o 3 protokół. Rzeźbić kurczaki. Podgrzać soki z patelni i podawać z kurczakiem.