Kurczak Adobo
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kurczak Adobo może być super przepis spróbować. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 883 kalorie, 57g białka, oraz 69g tłuszczu każdy. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ząbki czosnku, sól, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klasyczny kurczak Adobo z książki kucharskiej Adobo Road, Kurczak Adobo, oraz Kurczak Adobo.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć kliny cebuli, ocet, mleko kokosowe, czosnek, tumeric, liście laurowe, chiles, i pieprz.
Dodać kurczaka; wymieszać do marynaty. Następnie pozostawić do marynowania, pod przykryciem, w lodówce przez co najmniej 2 godziny.Ułóż kliny z kurczaka i cebuli w glinianym garnku lub holenderskim piekarniku.
Zalać marynatą kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, pokryte, do miękkości, o 30 protokół. Smak soli i przypraw.Podgrzej brojlery.
Wyjmij kurczaka z garnka i umieść na blasze do pieczenia lub patelni brojlerów.
Miejsce pod brojlerem, aż zbrązowieje, 5 do 10 minut. W międzyczasie kontynuuj gotowanie pozostałej cieczy w garnku, aż osiągnie kremową konsystencję.Przygotuj ryż według własnych upodobań. Puszyste z odrobiną czosnku jest tradycyjne.
Kurczaka przełożyć na półmisek, polać sosem i cebulą.
Podawać z ryżem i wyborem dekoracji.