Kurczak a la Mayo
Need a dairy free main course? Kurczak a la Mayo może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z cytryny, mielony pieprz, majonez i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Kurczakiem Bez Majonezu, Marynowane szaszłyki z kurczaka w majonezie, oraz Sałatka z kurczakiem Curry {bez majonezu} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Funt piersi kurczaka do 1/4 cala grubości. W średniej wielkości misce wymieszaj majonez, suszony koper, czosnek w proszku, czarny pieprz, sól przyprawową i sok z cytryny.
Piersi z kurczaka zanurzyć w mieszaninie majonezu (pozostawić nadmiar kapania), a następnie zanurzyć w okruchach płatków kukurydzianych, aby dobrze pokryć.
Umieść kurczaka w lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut lub aż kurczak będzie lekko rumiany i nie będzie już różowy w środku.