Kurczak a la Creme
Kurczak a la Creme może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 469 kalorii, 26g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka masła, polędwiczki z piersi kurczaka, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée.
Instrukcje
Połowę masła rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu. Kurczaka przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na maśle, aż ze wszystkich stron będzie złoty, około 10 minut.
Dodać pozostałe masło, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować przez 5 Więcej minut.
Wlać śmietanę do patelni i gotować delikatnie przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje i kurczak jest gotowane przez. Najlepiej podawać ze świeżym francuskim chlebem do maczania.