Kurczak
Kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 56g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 696 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,73 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki uniwersalnej, masło, boczniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, Najlepszy Rozdrobniony Kurczak Do Potraw Z Kurczaka + Domowy Rosół Z Kurczaka, oraz Kurczak Popeye Tso (Kurczak generała Tso wykonany z samorodków kurczaka Popeye ' a) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę doprawić solą i pieprzem.
Młotkiem do mięsa, Funt piersi kurczaka do 1/4-cala grubości. Doprawić każdą pierś solą i pieprzem i ułożyć po 1 liściu szałwii na każdej piersi.
Lay 1 plaster prosciutto na każdym kawałku i złożyć na pół jak książka. Zabezpiecz obie strony wykałaczką i zanurz każdą pierś w przyprawionej mące.
W garnku o dużym dnie z wysokimi bokami podgrzać 2 szklanki oliwy z oliwek do 375 stopni. Upewnij się, że masz w pobliżu szczelinową łyżkę lub pająka. Pracując w kilku partiach, smażyć liście w oleju, usuwając łyżką szczelinową po 30 sekundach. Doprawić solą, wyłożyć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami do odsączenia i odstawić.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać pozostałą oliwę z oliwek do czasu palenia.
Dodać kurczaka i saute aż złoty kolor brązowy po obu stronach.
Dodać szalotki i grzyby i gotować, aż grzyby mają spocone, o 5 do 6 protokół.
Dodaj Marsala i kurczaka bulion i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszyć o połowę. Na patelnię wrzucić masło, dodać natkę pietruszki i podawać na 4 rozgrzanych talerzach obiadowych, posypanych smażonymi liśćmi szałwii.