Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai)

Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai)
Przepis Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai) jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 912 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 95 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, ocet destylowany, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kari (Żółta) Pasta Curry (Nam Phrik Kaeng Kari) Z " Simple Thai Food, Chicken Massaman Curry (Kaeng Matsaman Kai), oraz Kurczak Zielony Curry {Kaeng Kiao Waan Gai} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przeciąć pół ogórka na pół wzdłuż. Z przyciętą stroną w dół, pokrój każdą połowę poprzecznie na cienkie plasterki; umieść w szklanej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj szalotka (lub czerwona cebula) plastry i plastry pieprzu do miski ogórka; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Połącz cukier, ocet, wodę i sól w małym rondlu. Ustawić na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści (mieszanina nie musi być gotowana), natychmiast zdjąć z ognia. Sos ostygnie do temperatury nieco cieplejszej niż temperatura pokojowa, a następnie zalać mieszanką ogórkowo-szalotkowo-pieprzową. Wymieszać, przykryć kawałkiem folii i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
W rondlu 2-quart ustawionym na średnim ogniu, podgrzać około 1/2 szklanki kremu kokosowego (grubej części, która unosi się na wierzch puszki) pastą curry. Gdy tłuszcz kokosowy rozdzieli się, dodaj ziemniaki, cebulę, pozostałe mleko kokosowe i sos rybny do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
Sos RybnySos Rybny
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody, aby składniki były zanurzone. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, obniżyć ogień tak, że mieszanina gotuje się na wolnym ogniu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kostki ziemniaków zmiękną, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Dodaj kurczaka do garnka. Doprowadzić mieszaninę z powrotem do delikatnego wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, 5 do 8 protokół. Sprawdź przyprawy, dodając więcej sosu rybnego, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Podawać z gotowanym na parze ryżem jaśminowym i przygotowanym ajatem (mieszanką ogórkowo-cebulową).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn