Kura Kornwalijska Pieczona W Miodzie
Pieczona w miodzie Kura Kornwalijska może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 40g białka, oraz 33g tłuszczu. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką kurę, miód, klin cytrynowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Pieczone Kury Kornwalijskie Z Miodem Polnym I Pomarańczą, Cornish Honey Cake ~ Best of British, oraz Kury kornwalijskie marynowane w miodzie i kokosie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składników w małej misce, dobrze mieszając; odstawić.
Usunąć podroby z kury; zarezerwować do innego użycia. Opłucz kurę pod zimną wodą i osusz.
Umieść 4 gałązki oregano i klin cytryny w jamie kury; Zamknij jamę szaszłykami. Związać końce nóg razem ze sznurkiem lub sznurkiem. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i nad tyłem kury, chowając końcówki skrzydeł pod kurą.
Umieść kurę, pierś do góry, na stojaku w patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Umieść kurę w piekarniku 450. Zmniejszyć ogień do 350 i piec 35 minut.
Kura pędzla z połową mieszanki miodu; piec 10 minut.
Zmiksować z pozostałą mieszaniną miodu i piec dodatkowe 10 minut lub do momentu, aż kura zostanie wykonana.
Przełożyć kurę na talerz. W razie potrzeby skropić dodatkowy miód na talerzu i udekorować dodatkowymi plasterkami cytryny i gałązkami oregano. Aby służyć, podziel kurę na pół wzdłuż, za pomocą noża elektrycznego.
Usunąć i wyrzucić gałązki oregano i klin cytryny wewnątrz kury.