Kura Korniszonowa z sałatką z liści i grzankami na zakwasie

Kura Korniszonowa z sałatką z liści i grzankami na zakwasie
Spatchcocked Cornish Hen z sałatką z liści dziecka i grzankami na zakwasie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 926 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cornish hen, zwykłą oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka Cezar z czerwonych liści z grillowanymi grzankami z parmezanem, Sałatka Cezar z grzankami na zakwasie, oraz Sałatka Cezar z domowymi grzankami na zakwasie.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F i pozostaw kromki chleba na stojaku z drutu, aby trochę wyschły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Aby wypluć kurę Korniszonową, weź mocne, ostre nożyczki (lub nożyce do drobiu) i obetnij obie strony kręgosłupa, wyjmij kręgosłup, a następnie naciśnij pierś, aby otworzyć ją płasko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
DróbDrób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
3
Kura Kornwalijska przeciąć na pół. Umieść go w małej patelni do pieczenia; możesz wrzucić kręgosłup, aby później nadać dodatkowy smak opatrunkowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Kurę skropić 1 łyżką oliwy z oliwek, posypać gałązkami papryki i tymianku, dorzucić nieobrane ząbki czosnku. Piecz, aż Kura Cornish będzie czerwonawo-złoty na wierzchu, i gotowane przez, o 30 do 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
5
W międzyczasie wrzucamy złote rodzynki do małego rondla z wermutem lub białym winem. Doprowadzić do bańki na małym ogniu na górze pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw na około 10 minut lub, jeszcze lepiej, pozostaw do ostygnięcia podczas pieczenia kurki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Orzeszki piniowe tostujemy na gorącej, suchej patelni na małym ogniu do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Wyjąć orzeszki piniowe z patelni do małej miski. Skórki z chleba pokroić w plasterki i pokroić w grzanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
GrzankiGrzanki
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Na patelni rozgrzać pozostałą łyżkę oliwy z oliwek i podsmażyć grzanki na złoty i chrupiący kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
GrzankiGrzanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Wyjąć na talerz.
11
Po ugotowaniu ptaka wyjmij patelnię z piekarnika i odstaw na 5 do 10 minut. Odrzuć kręgosłup i gałązki tymianku. Ułóż liście sałaty na kilku talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Wymieszać razem musztardę Dijon, sól, ocet i 3 łyżki tłoczonej na zimno rzepaku lub oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Kury Korniszonowe i ząbki czosnku wyjąć na deskę, dodać soki z patelni do dressingu i ponownie ubić. Jeśli chcesz wydobyć każdy kawałek smaku patelni, dodaj trochę gorącej wody z niedawno ugotowanego czajnika i zawiruj ją wokół patelni
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
14
Dodaj ten płyn do dressingu, a następnie ubijaj zalane złotymi rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
15
Na talerzach ułóż każdą połówkę kurki i dodaj 2 ząbki czosnku (pod warunkiem, że nie wyglądają na zbyt przypalone, choć przypalone i karmelowe są dobre). Dressing ubijamy na koniec i polewamy kurą i sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
16
Posypać prażonymi orzechami piniowymi, grzankami i kilkoma świeżymi gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
GrzankiGrzanki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia48
Magazyn