Kung Pao Krewetki
Kung Pao krewetki wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Mieszanka czosnku, płatki chili, ocet winny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kung Pao Cukinia, Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???), oraz Kung Pao Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-quart patelni, połączyć ryż i 2 3/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, aż większość wody zostanie wchłonięta, 7 do 10 minut. Włącz ciepło do niskiej, przykryć, i gotować, aż ryż jest tender do gryźć, 10 do 15 minut dłużej. Łyżka ryżu do miski.
Tymczasem w małej misce wymieszaj bulion, sos sojowy, ocet, skrobię kukurydzianą, cukier, płatki chili i sól, aż będzie gładka.
W 12-calowej patelni nonstick lub 14-calowym wok na dużym ogniu, połączyć brokuły i 1/2 szklanki wody. Podczas gotowania, przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż brokuły będą jasnozielone i po prostu miękkie, gdy Przekłute, 4 do 7 protokół.
Wlać do durszlaka, aby osuszyć.
Dodaj olej, imbir i czosnek do patelni; wymieszać na dużym ogniu, aż czosnek zacznie brązowieć, 30 do 45 sekund.
Dodaj krewetki i mieszać aż nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (cut do badania), 3 do 4 protokół. Wymieszać z brokułami.
Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i dodać do patelni. Mieszaj, aż sos się zagotuje.
Wlać krewetki do miski i posypać orzeszkami ziemnymi.
Podawać z gotowanym ryżem.