Kulki z tuńczyka z pikantnym pomidorowym Spaghetti

Kulki z tuńczyka z pikantnym pomidorowym Spaghetti
Kulki tuńczyka z pikantnym Spaghetti pomidorowym to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 888 kalorii, 64G białka, oraz 25 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, liście bazylii, łyżeczki płatków chilli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (Spaghetti al tonno e pomodoro), Spaghetti i pikantne kulki ryżowe, oraz Kulki Z Tuńczyka W Sosie Pomidorowym.

Instrukcje

1
W misce wymieszać odsączonego tuńczyka, skórkę z cytryny, bułkę tartą, jajko i płatki chilli. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i umieść na tacy. Można je nadrobić na jeden dzień do przodu.Krok 2: gdy będziesz gotowy do jedzenia, ugotuj makaron zgodnie z instrukcją, a w międzyczasie rozgrzej oliwę na patelni i ostrożnie smaż kulki tuńczyka przez około 5 minut, aż staną się złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Umieścić kulki tuńczyka na talerzu, a następnie wlać sos pomidorowy, cheddar i creme fraiche i mieszać do połączenia. Podczas bulgotania umieścić kulki tuńczyka z powrotem w sosie.Krok 3: ostrożnie wymieszaj sos pomidorowy i spaghetti - kulki tuńczyka są dość delikatne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Podawać z kilkoma liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Góra Dzielny Merlot z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 59 dolarów za butelkę.
Góra Dzielny Merlot
Góra Dzielny Merlot
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn