Kulki z soczewicy z sosem żurawinowo-gruszkowym

Kulki z soczewicy z sosem żurawinowo-gruszkowym
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 13 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 171 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, ząbki czosnku, połówki orzechów włoskich i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gruszka, Brandy I Orzechowy Sos Żurawinowy, krem z zupy grzybowej z pasztetem z soczewicy orzechowej crostini, oraz Żurawina Gruszka Orzech Ryż Pilaf dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodaj soczewicę do średniego garnka wraz z 2 i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do medium. Gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, odsłonięte, dodając więcej wody, jeśli soczewica wyschnie. Gdy soczewica są przetargu widłowego, usunąć z ognia i zacieru z masher ziemniaków, aż to Gruba pasta z niektórych kawałków soczewicy nadal nienaruszone. Odstawić.W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 163°. tosty posiekane orzechy włoskie przez 9-12 minut, aż lekko złociste i pachnące. Po opiekaniu zwiększyć temperaturę piekarnika do350.In bardzo duża patelnia lub wok, dodać olej wraz z drobno posiekanymi grzybami i czosnkiem. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzecha WłoskiegoKawałki Orzecha Włoskiego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
SoczewicaSoczewica
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Saute na średnim ogniu przez około 7-9 minut, aż większość wody gotuje się. Teraz dodać jarmuż, prażone orzechy włoskie,żurawina, zioła, i ocet sherry. Mieszaj do połączenia i kontynuuj gotowanie przez kolejne kilka minut, aż kapusta zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
JarmużJarmuż
3
Zdjąć z ognia i wymieszać w puree soczewicy, gdy ready.In mała miska, ubić razem zmielony len i wodę. Mieszać przez 10 sekund, a następnie natychmiast wlać do mieszaniny patelni. Wymieszać, aby połączyć. Teraz mieszaj w 1/2 szklanki mąki owsianej do połączenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Mieszanina powinna być dość wilgotna i lepka. Jeśli jest zbyt lepki, dodaj trochę więcej mąki owsianej. Jeśli jest suchy, dodaj kolejną łyżkę wody.Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Uformuj mieszankę soczewicy w kulki i zapakuj mocno rękami, aby trzymały się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mąka OwsianaMąka Owsiana
SoczewicaSoczewica
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Siemię LnianeSiemię Lniane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Miejsce na blasze do pieczenia cala lub tak od siebie. Powtórz resztę. Jeśli mieszanina jest zbyt gorąca do obsługi, pozwól jej ostygnąć na chwilę, a następnie kontynuuj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Piec kulki soczewicy w 177° przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Dodaj żurawinę, gruszkę i syrop klonowy do średniego garnka. Doprowadzić do niskiego wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ciepło do średniego. Gotować na wolnym ogniu przez 10-20 minut, aż zgęstnieje. Użyj masher ziemniaczany rozgnieść gruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia

Składniki

13Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprz, do smakuŚwieżo zmielony czarny pieprz, do smaku4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiżurawina mrożona lub świeżażurawina mrożona lub świeża4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczubate kubki drobno posiekanych grzybów cremini (jedno opakowanie 8 uncji)czubate kubki drobno posiekanych grzybów cremini (jedno opakowanie 8 uncji)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiżurawina suszona, drobno posiekanażurawina suszona, drobno posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniegotowana zielona soczewicaniegotowana zielona soczewica1(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek2(może być lub przeglądać)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)1mała szczyptasól morska drobnoziarnistasól morska drobnoziarnista1(może być lub przeglądać)drobno posiekany świeży rozmaryn (lub 1/4 łyżeczki suszonego)drobno posiekany świeży rozmaryn (lub 1/4 łyżeczki suszonego)3largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2(zima)len mielony + 3 łyżki wodylen mielony + 3 łyżki wody2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane, zmielone liście jarmużudrobno posiekane, zmielone liście jarmużu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczysty syrop klonowyczysty syrop klonowy1(może być lub przeglądać)suszone oreganosuszone oregano1Dojrzała gruszka, obrana i drobno posiekanaDojrzała gruszka, obrana i drobno posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipłatki owsiane bezglutenowe, mielone na grubą mąkępłatki owsiane bezglutenowe, mielone na grubą mąkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet sherryocet sherry2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipołówki orzechów włoskich, drobno posiekanepołówki orzechów włoskich, drobno posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje13
Ocena Zdrowia90
Magazyn