Kulki z figowym puddingiem
Jeśli masz około 20 minut, aby spędzić je w kuchni, Figgy Pudding Balls mogą być wspaniałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto-owo-wegetariańskim i przyjaznym dla FODMAP, który warto wypróbować. Za 22 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 57 kalorii . Ten przepis jest dla 18 osób. Mieszanka zmielonego ziela angielskiego, zmielonego cynamonu, koncentratu soku pomarańczowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 57% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują Oreo Balls , Almond Cacao Nut Balls i Authentic Kentucky Bourbon Balls .
Instrukcje
Rozdrobnij figowe batony do miski. Wymieszaj orzechy włoskie, koncentrat soku pomarańczowego, cynamon, ziele angielskie i goździki z figowymi batonami, aż dobrze się połączą. Uformuj z mieszanki kulki i obtocz je w cukrze pudrze.