Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kulek risotto Margherita. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 132g tłuszczu, oraz w sumie 1368 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 153 stwierdziłoby, że trafił na miejsce. Mieszanka oliwy z oliwek, bulion warzywny, bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Arancini / Smażone Kulki Risotto, Kulki Risotto z sosem serowym Asiago, oraz Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu na bazie ciężkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj cebulę, przykryj i poć do miękkości. Na innej patelni wymieszać passatę z wywarem i ogrzać na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Passata
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj czosnek do cebuli, gotuj przez 30 sekund, następnie dodaj ryż i wymieszaj, aby pokryć olejem. Zwiększyć ogień, wlać wino i niech gotować do wchłonięcia. Utrzymując patelnię na średnim ogniu, zacznij dodawać mieszankę pomidorową do ryżu na raz, pozwalając ryżowi wchłonąć większość płynu po każdym dodaniu. Ciągle mieszając, dodając płyn, aż ryż będzie al dente, możesz nie potrzebować całego płynu. Nie chcesz, aby było tak mokre jak normalne risotto, więc gotuj, aż drewniana łyżka stanie w nim. Wyłączyć ogień, wymieszać z parmezanem, masłem i bazylią, następnie przykryć na 5 min. Doprawić i wyłożyć na tacę do całkowitego ostygnięcia, a następnie schłodzić do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, Obrane
4
Uformuj risotto w 12 dużych kulek. Zrób dziurę w środku palcem i rzeczy w kawałku mozzarelli, a następnie przekształcić w piłkę. Teraz uruchom małą linię produkcyjną, zanurzając kulki w mące, następnie jajko i polewając bułką tartą, a następnie schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje ulubione Risotto. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.