Kulki risotto Margherita

Kulki risotto Margherita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kulek risotto Margherita. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 132g tłuszczu, oraz w sumie 1368 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 153 stwierdziłoby, że trafił na miejsce. Mieszanka oliwy z oliwek, bulion warzywny, bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Arancini / Smażone Kulki Risotto, Kulki Risotto z sosem serowym Asiago, oraz Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu na bazie ciężkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj cebulę, przykryj i poć do miękkości. Na innej patelni wymieszać passatę z wywarem i ogrzać na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PassataPassata
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj czosnek do cebuli, gotuj przez 30 sekund, następnie dodaj ryż i wymieszaj, aby pokryć olejem. Zwiększyć ogień, wlać wino i niech gotować do wchłonięcia. Utrzymując patelnię na średnim ogniu, zacznij dodawać mieszankę pomidorową do ryżu na raz, pozwalając ryżowi wchłonąć większość płynu po każdym dodaniu. Ciągle mieszając, dodając płyn, aż ryż będzie al dente, możesz nie potrzebować całego płynu. Nie chcesz, aby było tak mokre jak normalne risotto, więc gotuj, aż drewniana łyżka stanie w nim. Wyłączyć ogień, wymieszać z parmezanem, masłem i bazylią, następnie przykryć na 5 min. Doprawić i wyłożyć na tacę do całkowitego ostygnięcia, a następnie schłodzić do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Uformuj risotto w 12 dużych kulek. Zrób dziurę w środku palcem i rzeczy w kawałku mozzarelli, a następnie przekształcić w piłkę. Teraz uruchom małą linię produkcyjną, zanurzając kulki w mące, następnie jajko i polewając bułką tartą, a następnie schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
5
Rozgrzać olej do 160C w dużym głębokim rondlu i rozgrzać piekarnik do 180C / 160 fan / gas
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Smaż kulki risotto w głębokim tłuszczu przez 8-10 minut, musisz to zrobić partiami.
7
Odcedzić na papierze kuchennym, następnie przenieść do tacy i pop w piekarniku na 6-8 minut, aby upewnić się, że mozzarella jest całkowicie stopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Posypać solą, a następnie pozostawić do ostygnięcia na kilka chwil przed schłodzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Podawać z wystrojoną rakietą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje ulubione Risotto. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Magazyn