Kulki Ricotta pokryte orzechami laskowymi z prażonymi winogronami

Kulki Ricotta pokryte orzechami laskowymi z prażonymi winogronami
Kulki Ricotta pokryte orzechami laskowymi z prażonymi winogronami mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.1 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ser ricotta, winogrona i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Słodki Pudding Ricotta z prażonymi winogronami, Wegańskie Crostini z ricottą, prażonymi winogronami i cebulą, oraz Świeże lody Ricottan z prażonymi winogronami i prażonymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść wafle waniliowe w robocie kuchennym i pulsuj 10 razy lub aż grube okruchy odmierzają około 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Waniliowe Ciasteczka WafloweWaniliowe Ciasteczka Waflowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Połącz okruchy opłatka i orzechy w płytkim naczyniu, mieszając, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WafelWafel
OrzechyOrzechy
4
Wilgotnymi rękami uformuj domowy ser Ricotta na 24 (1-calowe) kulki; zwijaj kulki w mieszance okruchów, powlekając ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
RolkaRolka
5
Na blasze do pieczenia ułożyć obłożone kulki; schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Na patelni z galaretką ułożyć winogrona i posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
GalaretkaGalaretka
CukierCukier
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w temperaturze 450 przez 17 minut lub aż winogrona zaczną pękać, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Umieść 3 kulki ricotta na każdym z 8 talerzy deserowych; top każdej porcji z około 1/4 szklanki winogron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
WinogronaWinogrona
9
Na każdą porcję skropić 1 łyżkę syropu klonowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn