Kulki Ricotta pokryte orzechami laskowymi z prażonymi winogronami
Kulki Ricotta pokryte orzechami laskowymi z prażonymi winogronami mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.1 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ser ricotta, winogrona i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Słodki Pudding Ricotta z prażonymi winogronami, Wegańskie Crostini z ricottą, prażonymi winogronami i cebulą, oraz Świeże lody Ricottan z prażonymi winogronami i prażonymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wafle waniliowe w robocie kuchennym i pulsuj 10 razy lub aż grube okruchy odmierzają około 2 łyżki stołowe.
Połącz okruchy opłatka i orzechy w płytkim naczyniu, mieszając, aby połączyć.
Wilgotnymi rękami uformuj domowy ser Ricotta na 24 (1-calowe) kulki; zwijaj kulki w mieszance okruchów, powlekając ze wszystkich stron.
Na blasze do pieczenia ułożyć obłożone kulki; schłodzić.
Na patelni z galaretką ułożyć winogrona i posypać cukrem.
Piec w temperaturze 450 przez 17 minut lub aż winogrona zaczną pękać, mieszając od czasu do czasu.
Umieść 3 kulki ricotta na każdym z 8 talerzy deserowych; top każdej porcji z około 1/4 szklanki winogron.
Na każdą porcję skropić 1 łyżkę syropu klonowego.