Kulki Popcornu
Przepis Kulki Popcorn jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 325 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ziaren popcornu, masło, sól popcornu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Popcorn Ball: Kulki Popcornu Z Orzecha Klonowego, Kulki Popcornu, oraz Kulki Popcornu.
Instrukcje
Połącz popcorn i stalówki kakao w bardzo dużej misce do mieszania. Upewnij się, że usunąłeś wszystkie nieopakowane jądra.
Połączyć syrop kukurydziany, cukier, melasa, woda, sól i wanilia w rondlu 3 1/2-quart i umieścić go na średnim ogniu. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, około 2 do 3 protokół.
Zdejmij pokrywę i przymocuj do termometru cukierkowego. Kontynuuj gotować, aż mieszanina osiągnie 250 stopni F. zdejmij patelnię z ognia, usuń termometr z cukierków i natychmiast wlej mieszaninę na popcorn. Wymieszaj, aby równomiernie pokryć popcorn. Ostudzić, aż do momentu bezpiecznego obchodzenia się z mieszaniną, około 2 do 3 minut.
Za pomocą dużego talerza do lodów, zgarnij mieszankę popcornu do 3-calowych rund na pergaminie wyłożonym pół arkusza patelni, wygładzając masłem ręce w razie potrzeby. Całkowicie fajne. Owiń pojedynczo w folię lub umieść je w hermetycznym pojemniku. Przechowywać do 2 dni.
Olej, popcorn i sól umieść w dużej, 6-litrowej, metalowej misce. Przykryj wytrzymałą folią aluminiową i pokrój 10 szczelin w górnej części nożem.
Umieścić miskę na średnim ogniu i stale wstrząsać za pomocą szczypiec do przechowywania miski. Kontynuuj potrząsanie, aż popcorn zakończy popping, około 3 protokół.
Wyjmij miskę z ognia i ostrożnie usuń folię. Wymieszać sól, która znajduje się na boku miski. Roztopić masło w kuchence mikrofalowej. Powoli skrop popcorn, obracając miskę.