Kulki Popcornu
Przepis Kulki Popcorn jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odebrać orzeszki ziemne, kukurydza cukierki, pianki wagi, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Popcorn Ball: Kulki Popcornu Z Orzecha Klonowego, Kulki Popcornu, oraz Kulki Popcornu.
Instrukcje
Dodaj olej do średniego rondla (takiego, który ma ciasną pokrywkę) na średnim ogniu.
Dodaj popcorn i delikatnie potrząśnij patelnią, aby upewnić się, że ziarna są pokryte. Gdy olej zacznie skwierczeć, ale zanim kukurydza zacznie pękać, dodaj cukier do patelni. Ponownie potrząśnij patelnią, a gdy pierwsze kilka ziaren pęknie, połóż pokrywkę na patelni i delikatnie potrząśnij patelnią drugą ręką, trzymając pokrywkę w miejscu. Rób to jak popcorn pops, aż popping zwolni.Gdy prawie wszystkie jądra pękną, wlej popcorn na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia, oddzielając lekko jądra łopatką lub łyżką.
Niech popcorn ostygnie lekko.W międzyczasie roztopić masło w oddzielnym garnku na małym ogniu.
Dodaj pianki, mieszając, gdy się stopią. Gdy pianki prawie się stopią, dodaj 2 lub 3 krople pomarańczowego barwnika spożywczego (jest to opcjonalne!) Wymieszać, aby połączyć.
Wyjmij garnek z ognia i dodaj popcorn do garnka, mieszając natychmiast, aby pokryć go tak szybko, jak to możliwe. Zaraz po wymieszaniu, dodać kukurydzę cukierków i orzeszki ziemne i mieszać, aż cukierki i orzechy są całkowicie pracował w. Spryskaj ręce lekko sprayem do gotowania i uformuj mieszankę popcornu w pojedyncze kulki o średnicy od 2 do 3 cali. Odstaw je na bok i pozwól im ostygnąć i ustawić całkowicie!
Podawać w temperaturze pokojowej.