Kulki matzo
Przepis Matzo Balls można przygotować w około 2 godziny i 25 minut . Ta przystawka ma 93 kalorie , 4 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Ten przepis z Foodnetwork ma 19 fanów. Jeśli masz mąkę matzo, mielony imbir, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy to Classic Matzo Ball Soup , Oreo Balls i Almond Cacao Nut Balls .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Ubij jajka, olej i przyprawy w misce. Dodaj mąkę macową i mieszaj, aż do całkowitego połączenia. Przechowuj mieszankę, przykrytą, w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez całą noc.
Zagotuj 12 szklanek wody w rondlu o pojemności 4–5 litrów. Natłuszczonymi dłońmi uformuj z ciasta około 12 kulek, nieco mniejszych od piłeczek do ping-ponga, i wrzuć je do wrzącej wody. Po około 5 minutach kulki macy zaczną wypływać na powierzchnię wody i możesz je delikatnie zamieszać. Gotuj, aż podwoją swoją objętość, około 15 minut w sumie.
Podawać w zupie z kurczaka lub używać jako pierożka do innych zup. Ugotowane kulki macy można przechowywać w lodówce, zalane wodą, do 3 dni.