Kulki Mamaliga z wędzoną szynką
Kulki Mamaliga z wędzoną szynką mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 425 kalorii, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mąki kukurydzianej, rosół z kurczaka, szynka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 51 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tradycyjna rumuńska Polenta z serem Feta i boczkiem (Mamaliga cu Branzan in Paturi), Mini Kulki Z Serem Wędzonym Gouda, oraz Jabłko wędzone Cheddar Mac i kulki serowe (bezglutenowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać wywar na wolnym ogniu, a następnie ubić mąkę kukurydzianą.
Ubij masło, sól i pieprz do mieszanki mąki kukurydzianej. Odstawić do ostygnięcia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go dotknąć, tocz się w kulki wielkości piłki golfowej.
Wyłóż dziurkę w środku i napełnij 1/4 łyżeczki ricotty i szynki i zwiń.
W głębokim rondlu rozgrzać 4 cale oleju do 375 stopni F. smażyć przez 2 do 3 minut w gorącym oleju.
Osuszyć na papierowych ręcznikach i podawać.