Kulki Bananowo-Nerkowcowe
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Bananowo-nerkowca kulki może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz fasolę waniliową, płatki owsiane, daktyle medjool i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kokosowe Kulki Nerkowca, Kardamon Nerkowca Data Kulki, oraz Kulki Energetyczne Mango Nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić banana w plasterki o grubości około 3/4 cala i umieścić je na talerzu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na 60% mocy przez około 7 minut, aż większość wilgoci zagotuje się z banana: zeskrobać banana z talerza, gdy jest jeszcze gorący (ułatwia czyszczenie) i pozostawić do ostygnięcia. Pulsuj orzechy nerkowca w robocie kuchennym, aż grubo zmielone.
Dodać nasiona lnu i płatki owsiane i pulsować jeszcze kilka razy.
Dodaj banana i daktyle, a następnie zeskrobaj nasiona z fasoli wanilii do procesora. Zmiksować na gęstą pastę. Zwilż ręce. Zbierz pastę przez czubate łyżeczki i uformuj w małe kulki.
Umieść każdy z nich na talerzu, nie dotykając. Przykryć i przechowywać w lodówce.