Kulfis śliwkowy

Śliwka kulfis może być tylko bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka strąków kardamonu, mleko skondensowane, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym, Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym, oraz Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym.
Instrukcje
Pokrój strąki kardamonu i usuń nasiona, a następnie zmiażdż nasiona tłuczkiem i zaprawą lub końcem wałka do ciasta w filiżance. Umieścić na patelni ze śliwkami, cukrem i 5 łyżkami wody, a następnie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć, a następnie gotować przez 10 minut, aż śliwki będą bardzo miękkie. Wlej do malaksera i zmiksuj na gładką masę.
Wlać do dzbanka i pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszać mleko skondensowane, mleko i 300 ml śliwki pure.
Wlać do 6 form, ramekinów, plastikowych zlewek lub małych kubków, a następnie zamrozić na 4 godziny lub do twardości.
Aby podać, zanurz każdą formę na krótko w gorącej wodzie, a następnie odwróć je na małe talerze.
Posypać każdą kulfi odrobiną czystej śliwki i posypać posiekanymi pistacjami.